Nieuws
Hoogwater bij de Lekdijk - wat was de situatie in juli 2021?
Het afgelopen jaar heeft onderzoeksbureau Opiniepijlers in opdracht van het waterschap de huidige communicatie- en participatieaanpak geëvalueerd. De resultaten en verbeterpunten zijn nu bekend.
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de provincie Utrecht werken samen om de biodiversiteit te vergroten, onder meer bij het dijkversterkingsproject Sterke Lekdijk. Hoe zit dat en waarom doen we dit?
Het Hoogwaterbeschermingsprogramma heeft het boek 'Dijken voor beginners' gemaakt. Interessant voor iedereen die te maken krijgt met een dijkversterking.
In februari 2021 hadden we te maken met een hoogwatergolf op de Nederrijn en Lek. Tijdens deze periode maakten we een video om nut en noodzaak van project Sterke Lekdijk nog eens te benadrukken.
Project Sterke Lekdijk opent een digitaal bezoekerscentrum. In deze pilot presenteren we de informatie rond deelproject Culemborgse Veer - Beatrixsluis.
Project Sterke Lekdijk deed mee aan de duurzaamheidschallenge van Neerlands Diep. Wat heeft dat opgeleverd?
Tijdens de hoogwatergolf op de Nederrijn en Lek hebben we warmtebeelden gemaakt van de Lekdijk, om kwelwater te detecteren.
Afgelopen week trok er een hoogwatergolf over de Rijn. Het water stond op verschillende plaatsen tegen de Lekdijk en gaf goed aan waarom we aan de dijk moeten blijven werken.
De kansrijke innovaties voor piping bij de dijkversterking van de Lekdijk zijn bekend. Bij Sterke Lekdijk zijn zeven innovaties geselecteerd om door te ontwikkelen.