Nieuws
Om de waterkwaliteit en biodiversiteit te beschermen worden vanaf 1 maart 2023 langs watergangen bufferstroken verplicht waarop geen mest, chemische gewasbeschermingsmiddelen of biociden gebruikt mogen worden.
Vanaf 16 februari 2023 mogen agrariërs weer mest uitrijden over het land.
Op een boerenerf vinden allerlei activiteiten plaats. Hierbij kunnen perssappen vrijkomen en ontstaat percolaat. Via erfafspoeling kunnen die in de sloot terecht komen, met gevolgen voor de waterkwaliteit.
Driftreducerende spuitdoppen hebben een geldigheidstermijn van vijf jaar en worden ingedeeld in verschillende klassen.
Het waterschap houdt op 14 september 2022 een bijeenkomst voor agrariërs en andere geïnteresseerden over de Bloeiende boerensloot.
Heeft u als agrariër (of als techneut in samenwerking met een agrariër) een nieuw idee om bodemdaling te remmen? Dan zoeken we u!
Toezichthouders van het waterschap voerden de afgelopen weken controles uit op het uitrijden van mest langs het water.
Agrariër Wim Westeneng uit Groenekan doet mee aan de Bloeiende boerensloot. Waarom doet hij mee? Wat zijn z’n ervaringen? En welke tips heeft hij?
Een aantal veehouders die met hun land tegen de Slimmenwetering in Zegveld aan liggen, hebben hun oevers beschermd. De oevers zijn aangelegd langs percelen die veel last hebben van afkalving.
Het waren geslaagde avonden, met in totaal ruim 100 deelnemers.